AnnonceLiv på Brønshøj Kirkegård
Bier-05-37-14.jpg
Bierne er særdeles nyttige dyr i naturen – og leverer både honning og bestøvning. Foto: Kaj Bonne.
Det bliver stadigt mere populært at have bistader i haven. Nu er de også rykket ind på kirkegården

Brønshøj Kirkegård har fået selskab af 3 små bifamilier. De er med til at skabe liv på kirkegården og er både til gavn indenfor murene såvel som udenfor i lokalområdet. Ud over produktion af honning har det også stor betydning for frugthøsten i haverne, da bierne bestøver blomsterne.

– Vi er 12 lokale borgere, som har stiftet Utterslev Mose Bilaug, som nu på tredje år haft bigård ved Utterslev Mose. Dette oplever vi er til megen glæde for mange de mange forbipasserende, som kommer forbi hver dag. Bilauget er aktivt og synligt i diverse arrangementer som det årlige mosetræf, skolebesøg, events i Københavns biavlerforening, foredrag i grundejerforeninger mv., fortæller Pia Rasmussen fra lauget.
Nu udvider biavlerne med tre nye bistader, og disse er placeret på Brønshøj Kirkegård i et lille hjørne af materielgården. – Man kan være ganske rolig, bierne er fredelige og her til efteråret og vinter bliver bierne fodret godt med sukkervand – så de bliver i staderne og holder sig varme, tilføjer Pia Rasmussen. Yderligere oplysninger om at være biavler i lokalområdet kan fås Trine på tlf. 30 13 68 66.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top