AnnonceNaser Khader besøger Grundtvigs Kirke
Khader_1.jpg
Foto: Presse.
Den 8. september er N.F.S. Grundtvigs fødselsdag og det fejrer Grundtvigs Kirke med Høstfest søndag den 7. september

Kl. 10.00 Festgudstjeneste ved kirkens præster Herefter kirkefrokost og i krypten kl. ca. 12.15 holder forfatter og debattør Naser Khader fødselsdagstale for Grundtvig om ”Åndens frihed – religionens betydning i et demokratisk samfund”
For Grundtvig var det afgørende med åndelige frihed, hvor holdninger kunne brydes og formes i fri debat. For i Det levende Ord virker Ånden som Guds kraft med tro, håb og kærlighed, såvel i det kulturelle som i det religiøse liv.
Naser Khader bekender sig som kulturkristen muslim. Han er en skarp kritiker af religionens negative fundamentalistiske sider. Men samtidig sætter han fokus på troens positive rolle som kulturbærende faktor. Velfærdssamfundet bygger på religiøse forestillinger om lighed, næstekærlighed og tilgivelse.
Hvordan kan Grundtvigs tanker være til ny inspiration i vores multikulturelle situation?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top