Annonce
Nye mål for udviklingen i Tingbjerg og dele af Husum
Tingbjerg-01-07-14.jpg
Udviklingen går tilsyneladende den rigtige vej i Tingbjerg. Nu sættes endnu flere kræfter ind. Foto: Kaj Bonne.
Københavns Kommune og boligorganisationerne fsb og SAB sætter nu nye mål for byudviklingen i Tingbjerg og dele af Husum. Der skal flere forskellige beboere ind, erhvervsudviklingen skal have et skub, og området skal bindes bedre sammen med den omkringliggende by

Fra at være et byområde, som var plaget af utryghed, kriminalitet og manglende økonomisk udvikling, er Tingbjerg og delle af Husum blevet mere trygt og mange boliger og udearealer er blevet renoveret. Men der er dog stadig udfordringer. Det vil Københavns Kommune og de almene boligselskaber fsb og SAB nu samarbejde om at gøre noget ved. Parterne har en fælles vision om at udvikle Tingbjerg/Husum til en bæredygtig bydel, der er attraktiv for nuværende og fremtidige beboere. Lokale kræfter bliver også inddraget og hørt i det kommende arbejde.
– Jeg er meget glad og stolt over den udvikling, som Tingbjerg-Husum har været igennem. Trygheden er stigende og kriminaliteten er faldende. Nu sætter vi nye ambitiøse mål for at gøre området endnu mere attraktivt for nye beboere og butikker. Vi tror på, at dette samarbejde om byudvikling er den rigtige vej at gå, og nu inviterer vi til dialog om Tingbjerg/Husums fremtid, siger overborgmester Frank Jensen.
– Jeg er meget tilfreds med at vi i samarbejde med kommunen skal lægge en strategi for den langsigtede udvikling af Tingbjerg. I SAB er vi optaget af at gøre bydelen til en bæredygtig del af København – bæredygtig på alle dimensioner, siger formand John B. Søren, SAB.

Først analyse, så….
Parterne forventes i september 2014 at indgå en samarbejdsaftale for en helhedsorienteret byudvikling i Tingbjerg/Husum. Samarbejdet skydes for alvor i gang med en analyse, der skal afdække byudviklingsmuligheder og invitere lokale brugere og borgere til dialog om Tingbjerg/­Husums fremtid.
Med budgettet for 2013 er afsat 2 mio. kr. til analyser af mulighederne for en såkaldt revitalisering af Tingbjerg/­Husum. Der er dog endnu ikke afsat midler til konkrete projekter, der kan bidrage til realisering målene. Det kommende analysearbejde skal klarlægge hvilke investeringer, der er behov for, for at løfte Tingbjerg/Husum, og her skal der også private aktører på banen.

Den kommende samarbejdsaftale mellem København Kommune og boligselskaberne har tre hovedmål:
1. Et varieret og attraktivt boligudbud, bl.a. nybyggeri af private boliger og renoveringer af almene boliger.
2. Styrket erhvervsliv og flere udadvendte funktioner, bl.a. nyt privat erhvervsstrøg på Ruten (hovedgaden i Tingbjerg), fysisk opgradering af byfunktioner (kulturhus, idrætshal, mv.) og tiltrækning af attraktioner.
3. Et åbent og trygt byområde, bl.a. nye og opgraderede vej-, cykel-, og gangforbindelser samt kollektiv trafik til Tingbjerg og Husum.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top