Annonce
Røde partier vil fjerne fleksibilitet for børnefamilier
I dag er der mange københavnske familier, der vælger at passe deres børn i hjemmet, frem for i en institution. Men det får S, SF og EL nu sat en stopper for, da de tre partier netop har nikket ja til, at kommunen nu fjerner den økonomiske kompensation til familier, der hidtil har passet egne […]

I dag er der mange københavnske familier, der vælger at passe deres børn i hjemmet, frem for i en institution. Men det får S, SF og EL nu sat en stopper for, da de tre partier netop har nikket ja til, at kommunen nu fjerner den økonomiske kompensation til familier, der hidtil har passet egne børn. Det vil betyde, at forældre er tvunget til at sætte deres børn i daginstitution.
Udbuddet af pasningsmuligheder gøres nu så rigidt og stift, at kommunen gør dagligdagen ufleksibel for mange familier. Det er det stik modsatte signal, end det Radikale Venstre ønsker at sende. Vi mener, at kommunen skal skabe rammerne for, at folk kan leve deres liv på den måde, der giver mening for dem og deres familie. Vi skal ikke tvinge folk til at sætte deres børn i daginstitutioner, hvis de ikke vil. I en tid hvor børnefamilierne oven i købet forsøger at råbe politikerne op for at få forbedret rammerne til at få hverdagen til at hænge sammen, er det at gå i den helt forkerte retning, når man fjerner noget af den fleksibilitet, der allerede findes.
Både børn, forældre og familier er forskellige og skal ikke behandles som anonyme brikker i et forsøg på at standardisere vores liv. Hvis man vurderer, at det er bedst for sit barn og sin familie at passe barnet hjemme frem for at sende barnet i daginstitution, skal vi som kommune naturligvis bidrage til, at det kan hænge sammen.
Hvorfor, de røde partier ønsker at reducere børnefamiliernes mulighed for bedre at skræddersy deres hverdag, er uforståeligt. Derfor vil Radikale Venstre også forsøge at redde ordningen ved at finde pengene ved de kommende budgetforhandlinger på Københavns Rådhus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top