AnnonceSol over Orø
soloverorøfoto.jpg
Carsten Roug fortalte fascinerende om Hestebedgård på Orø. Foto: Kaare Vissing.
”Ja, men Solen skinner altid på Selma Svenssons ture!”, udbrød de garvede medlemmer af Fællesrådet for omsorgsarbejdet i Brønshøj-Husum-Utterslev. Og man forstår godt, at Solen vil med på turene, for den får ikke bedre inspiration til at lade sit lys skinne end i selskab med Selma & Co. Fra kl. 10.00 til 12.00 gik det […]

”Ja, men Solen skinner altid på Selma Svenssons ture!”, udbrød de garvede medlemmer af Fællesrådet for omsorgsarbejdet i Brønshøj-Husum-Utterslev. Og man forstår godt, at Solen vil med på turene, for den får ikke bedre inspiration til at lade sit lys skinne end i selskab med Selma & Co.
Fra kl. 10.00 til 12.00 gik det med bus til Hammer Bakke, med færge til Østre Havn og endelig med bus til ”Spisestedet Orø”, hvor den stod på en herlig middag for 79 gæster, inklusive de to chauffører. Derefter skiltes fårene fra bukkene, idet man lige akkurat kunne nøjes med én bus til at befordre den kulturelle del af selskabet til et par seværdigheder på øen – mens de andre blev tilbage for at nyde Spisestedets gårdhave.
Besøgene gjaldt først Orø Kirke, der som så mange andre af landets kirker, deriblandt Brønshøj Kirke, blev opført i slutningen af 1100-tallet. Interessant var det at skue prædikestolen fra 1632 med Christian den Fjerdes navnetræk og andet ældgammelt interiør.
Derefter blev der tid til en smuk tur i skoven, ligesom man kunne nyde ”Bus Bakke” i det stærkt kuperede terræn, der med rette har givet Orø navnet ”Isefjordens Perle”. Da selskabet endelig nåede sit sidste bestemmelsessted, Hestebedgård, var det heldigt, at guiden var lægen Carsten Roug – for da led adskillige rejsende af en voldsom kaffetørst. Helsebringende viste han rundt og fortalte om gården, der i 300 år havde tilhørt samme slægt og nu var indrettet som museum med mindestuer.
Så gik det tilbage til kaffe og lagkage i ”Spisestedet Orø” – og med bus, færge og bus til Brønshøj. Man behøver ikke at kede sig som pensionist. Og det skader heller ikke at støtte udkantsdanmark – der er mere spændende end sit rygte!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top