AnnonceSort egern på Husumvej
COLOURBOX6331076.jpg
Det sorte egern er det oprindelige danske egern – og nu skal bestanden sikres. Foto: Colourbox.
En af avisens læsere på Husumvej har et sort egern boende – med røde unger

– For halvanden måned siden så jeg første gang et sort egern på min nabos tag. Først kom den med én rød unge i munden og bagefter fulgte endnu to røde unger. Nu har jeg igen set det sorte egern, denne gang i et træ i min egen have, fortæller Lotte fra Husumvej.
De sorte egern er de oprindelige danske egern, mens de røde egern er udsat. Sorte egern er noget usædvanlige uden for Fyn, hvor der i dag er både røde og sorte egern. På sigt vil de røde og sorte egern blande sig, og det vil uden indgriben betyde, at den oprindelige stamme af sorte egern vil gå tabt, da de røde egerns arveanlæg er dominerende.
For at bevare bestanden af sorte egern, har Naturstyrelsen i samarbejde med bl.a. Danmarks Naturfredningsforening fundet isolerede skove uden egern på Langeland, der skal være nye levesteder for en bestand af sorte egern, der indfanges på Sydfyn og udsættes på Langeland, og der er nu på Nordlangeland en lille bestand af sorte egern, som er begyndt at yngle.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top