Annonce
Stem på din frivillige favorit
energicenter-voldparken-til-side-12.jpg
Foto: Presse.
- Du kan stadigvæk nå det

Københavnerne kan nu være med til at hylde byens mange frivillige, der hver dag gør en ekstra indsats for byens borgere og sætter præg på byen. 15 nominerede projekter er fundet, og nu er det op til byens borgere at udvælge, hvilke favoritter der skal løbe af med priserne.
Frivillige kræfter yder hver dag en kæmpe indsats i samfundet. Indsatserne har stor betydning for andre mennesker og gør samtidig byen til et bedre og mere spændende sted at bo i. Frivillighedens Dag sætter fokus på den forskel, de frivillige kræfter gør i samfundet, og fejrer frivilligheden med en storslået fest i slutningen af september.
Kultur- og Fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) opfordrer alle til at stemme på netop den frivillige og de projekter, der fortjener særlig opmærksomhed for deres frivillige engagement.
-Jeg håber, at rigtig mange vil benytte sig af lejligheden til at stemme på deres frivillige favorit. Det er en unik mulighed for at anerkende alle de frivillige, der hver dag er med til at gøre København til en bedre by at bo i, siger kultur- og fritidsborgmesteren og fortsætter:
-I Københavns Kommune vil vi gerne hylde et aktivt medborgerskab. Derfor er det også naturligt, at det er københavnerne, der skal bestemme, hvem der skal vinde. De frivillige initiativer og projekter er lavet af borgere i byen for borgere i byen, siger Carl Christian Ebbesen, som er formand for den jury, der har udvalgt de nominerede.
Tre inspirerende personligheder og 12 samfundsnyttige projekter er nomineret af en jury efter åben indstilling fra københavnerne til Frivillighedens Dag. Der er tre nominerede i hver af de fem følgende kategorier: Årets Frivillige Københavner, Årets Sociale Projekt, Årets Innovative Projekt, Årets Partnerskab og Årets Socialøkonomiske Projekt.
Projekterne handler om alt fra hjælp til udsatte borgere over videndeling om bæredygtighed i byen til anti-mobningstiltag.
Vinderen afsløres d. 26. september på Københavns Rådhus.

Følgende projekt er nomineret i Brønshøj
EnergiCenter Voldparken
EnergiCenter Voldparken er for alle – unge såvel som ældre – der vil deltage i aktiviteter indenfor idræt, natur og kultur hos mere end 50 frivillige foreninger. Den nedlagte Voldparken skole er blevet et dynamisk kraftcenter fyldt med aktiviteter til gavn for bydelen og hele København.
Aktiviteter skabes og fastholdes af ildsjæle, og EnergiCenter Voldparken støtter dem, der gør en frivillig indsats for at skabe aktiviteter for andre. Uanset om man er i forening eller ej.
EnergiCenter Voldparken drives af to frivillige bestyrelser baseret på driftsaftaler med Københavns Kommune. Bestyrelserne for Fonden og Udviklingsforeningen har ansat personalet, der står for Frivilligcenteret, alt vedligehold, samt at de 400 børn i Udflytterbørnehaven får mad hver dag. Når alle disse opgaver samles ét sted kan man opnå synergier, som giver ejerskab hos borgerne og merværdi for brugerne. Udviklingen af aktiviteter og faciliteter fortsætter på den måde hele tiden.
Gå ind på hjemmesiden: www.frivillighedensdag.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top