AnnonceTænd langsomt og spar 2.000 kroner på varmeregningen
Det er blevet efterår og dermed tid til at åbne for radiatorer og fjernvarmeanlæg igen. Hvis man følger energiekspertens råd om at tænde langsomt for varmen, sparer man let op mod flere tusinde kroner på varmeregningen. – En almindelig familie kan med et par minutters ekstra indsats let spare op mod 2.000 kroner på en […]

Det er blevet efterår og dermed tid til at åbne for radiatorer og fjernvarmeanlæg igen. Hvis man følger energiekspertens råd om at tænde langsomt for varmen, sparer man let op mod flere tusinde kroner på varmeregningen.
– En almindelig familie kan med et par minutters ekstra indsats let spare op mod 2.000 kroner på en fyringssæson uden at skulle investere så meget som en øre ekstra i det eller være nødt til at finde de uldne sokker frem. Samtidig kan man med korrekt brug af fjernvarmeanlægget spare miljøet for op mod et halvt tons CO2 over de kolde måneder. Og hvem vil ikke gerne både have grønnere samvittighed og flere penge på lommen i den kolde tid, lyder det fra Jimmi Eiberg Jensen, der er projektleder hos forsyningsselskabet HOFOR.

Tænd langsomt
Når det begynder at blive koldt om tæerne, er mange familier hurtige til at skrue deres fjernvarmeanlæg op på fuld styrke med det samme. Men der er mange penge at spare ved at skæve til termometret udenfor og kun åbne for varmen trin for trin i takt med, at der bliver behov for det, forklarer Jimmi Eiberg Jensen og uddyber:
– Vi siger populært, at du skal ”tænde langsomt”. Det vil sige, at når fyringssæsonen begynder, skal man nøjes med at sætte termostaten på fjernvarmeanlægget, så temperaturen på vandet, der løber frem til radiatorerne, er mellem 35-40 grader. Når så det bliver oktober, og kulden typisk for alvor melder sig, så hæver man temperaturen på anlægget fem grader. Og igen når det bliver endnu koldere længere henne på fyringssæsonen, så drejer man termostaten yderligere fem grader.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top