Annonce
Talentfuld novelleskriver fra Brønshøj
Forfatter-Anne-01-37-14.jpg
-Jeg har altid elsket og sidde og skrive historier, fortæller Anna Seibæk. Foto: Kaj Bonne.
Jeg elsker gode historier

Gode historier har altid været en vigtig ingrediens i Anna Seibæks opvækst. Hendes liv blev tidligt et univers med masser af fantasi, og hendes forældre var flittige til at læse højt – også af Ringens Herre og Harry Potter.
For nylig fik 19-årige Anna Seibæk fra Brønshøj selv mulighed for at fortælle sin egen historie, da hun sendte en novelle ind til Dansk Forfatter Forening, hvor hun sammen med 20 unge forfattertalenter vandt en konkurrence om et skriveophold. Underviserne var etablerede forfattere, som gav gode tip, evaluering og øste ud af egne erfaringer.
-Jeg skrev en novelle om en ung fyr, der står med en meget syg mor. Han taler med sin ven om, hvordan han skal hjælpe sin mor. Enten skal han overtage hende til selv at gøre end ende på sit liv, eller så skal han hjælpe hende, fortæller Anna Seibæk, der går på 3.g på Gefion Gymnasium.
-Jeg har nok levet meget i min egen verden. Jeg har ikke haft så mange venner, men jeg er aldrig blevet mobbet, fordi jeg har siddet og læst og skrevet meget. Når jeg er sammen med mine venner, så sidder vi ofte og hænger ud i sofaen med hver sin bog, siger Anna med et grin.
Engang drømte hun om at blive forfatter. Både hendes morfar og hende mor skriver, og hendes mor meldte hende som 12-årig ind på et skriveværksted.
Men den lyst er aftaget. Jeg var udveksling i USA et år, og da jeg kom hjem, synes jeg, at sproget ikke flød så meget for mig. Jeg mistede rytmen. Lige pludselig tænkte jeg på engelsk og skulle tænke længere over det, jeg skrev. Lysten skal drive mig. Men lige nu har jeg mere lyst til at skrive for mig selv, siger Anna og viser sin uundværlige notesbog frem, hvor hun sidder og skriver ideer og To-do-lister i en kreativ blanding.
-Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre, når der ikke er flere sider. Bogen er blevet en fast bestanddel af mig, indrømmer Anna Seibæk, der helst vil studere noget kreativt, når hun er blevet student.
-Måske skal det være kunsthistorie. Det skal i alle tilfælde have noget med formidling af den gode historie at gøre, forsikrer Anna Sei­bæk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top