AnnonceLokalaviser har et vigtigt formål
I et af mine efterhånden mange spørgsmål spørger jeg til, hvorfor danske dagblade er undtaget fra at betale reklameafgift, når dette ikke gælder ugeaviser, med mindre de opfylder en række krav. Svaret fra skatteminister Benny Engelbrecht er, at et dagblad ikke er en tryksag, ..”som har til formål at fremme afsætningen af varer eller tjenesteydelser…”. […]

I et af mine efterhånden mange spørgsmål spørger jeg til, hvorfor danske dagblade er undtaget fra at betale reklameafgift, når dette ikke gælder ugeaviser, med mindre de opfylder en række krav. Svaret fra skatteminister Benny Engelbrecht er, at et dagblad ikke er en tryksag, ..”som har til formål at fremme afsætningen af varer eller tjenesteydelser…”. Det er jeg enig i. Men mener skatteministeren så omvendt, at ugeaviserne har det formål? Og hvorfor denne forskelsbehandling? Som borger og som fast læser af min lokale ugeavis kan jeg konstatere, at avisens indhold først og fremmest har et andet og vigtigt formål – nemlig at oplyse om lokale forhold. Ugeaviserne er en vigtig kilde til information om, hvad der sker i lokalområdet. Jeg mener, at ugeaviserne holder opsyn med og forfølger lokale sager, der vedkommer borgerne. Og jeg vil hellere undvære Ekstra Bladet, som ikke pålægges reklameafgift, end Brønshøj-Husum Avis. Lokalaviser og reklamer/annoncer går hånd i hånd, det er rigtigt. Men kære minister, mener du virkelig, at Brønshøj-Husum Avis alene er en tryksag, som har til formål at fremme afsætningen af varer eller tjenesteydelser?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top