Annonce
Musik kan flytte os
Af Niels E. Bjerrum (S), medlem af Borgerrepræsentationen og Musikudvalget Musik rykker. Ikke kun rytmerne, men også københavnerne mentalt fra vi er helt små. Derfor spiller musik en vigtig rolle i København. Men der er ikke plads nok til, at alle lærer at spille. Derfor skal Musikskolen mere ind over – både med flere elever […]

Af Niels E. Bjerrum (S), medlem af Borgerrepræsentationen og Musikudvalget
Musik rykker. Ikke kun rytmerne, men også københavnerne mentalt fra vi er helt små. Derfor spiller musik en vigtig rolle i København. Men der er ikke plads nok til, at alle lærer at spille. Derfor skal Musikskolen mere ind over – både med flere elever og mere samspil med folkeskolen.
Derfor er det super vigtigt med den saltvandsindsprøjtning på 1,3 mio. kr. hvert år frem til 2017, som Musikskolen får i den netop indgåede budgetaftale for 2015. Pengene går til projektet ”Mere musik til alle byens børn”.
For med folkeskolereformen bliver det endnu vigtigere, at musikken bliver en del af vores børns hverdag. De faglige forbedringer, sociale kompetencer og inklusion, som vi stiller krav om, kan musikken være med til at skabe i løbet af den længere skoledag. Musikken kan udfordre og flytte os. Den kan lære os nye sider af os selv og af hinanden. Selvtillid og selvværd er vigtige egenskaber, som musikken bringer med sig, både for den enkelte og for gruppen.
Folkeskolerne skal med konceptet den ”åbne skole” tænke musikken ind i undervisningen i alle fag og i mange flere timer. Her skal vi have Musikskolen som medspiller. Vi kan helt konkret hente nye ideer fra Amager Kulturpunkt, der sammen med lokaludvalgene har arbejdet med Den Cyklende Musikskole – en musiker med en ladcykel fuld af musikinstrumenter og glade børn på skoler og fritidshjem. Musikskolen skal derved op på beatet og sikre, at mange flere børn får musik med i hverdagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top