Annonce
– Vi er mange om at trække i samme retning
Foto_Månestrålen.jpg
Dagens menu i Månestrålen stod på varm linsesuppe med hjemmebagt brød, og børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev fik også mulighed for at smage sammen med pædagogisk leder Lissi Lykkegaard og klyngeleder Bjarne Nielsen. Foto: Pernille Helledie Isaksen.
Sådan lød budskabet fra pædagogisk leder i Månestrålen, Lissi Lykkegaard, der havde inviteret børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev på suppe og en snak om arbejdet med Tingbjergs børn

Umiddelbart ligner det en ganske almindelig daginstitution. Farverige børnetegninger og brandbiler lavet af skotøjsæsker står udstillet ved indgangen, og institutionens børn og voksne er i fuld gang med dagens aktiviteter, som byder på maling, højtlæsning og bevægelseslege på legepladsen. Men den integrerede institution Månestrålen, der ligger i Tingbjerg, har en opgave lidt ud over det sædvanlige. En stor del af daginstitutionens børn har svært ved sproget, og mange kommer fra ressourcesvage hjem. Derfor er institutionen blandt dem, der får del i kommunens pulje til sociale normeringer – altså ekstra midler og hænder til en ekstra stor opgave.

Tæt lokalt samarbejde
– Sociale normeringer giver os mulighed for at arbejde med børnene i mindre grupper, og det gør en verden til forskel, fordi vi kan give det enkelte barn mere opmærksomhed og mere støtte, siger pædagogisk leder i Månestrålen, Lissi Lykkegaard, der havde børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev på besøg.
Lissi Lykkegaard har været leder i Månestrålen siden 1989 og peger blandt andet på det tætte samarbejde med den lokale sundhedspleje og institutionens faste socialrådgiver som afgørende for at hjælpe og støtte børnene og deres familier så tidligt som muligt. – Vi er mange om at trække i den samme retning, og når der er flere dygtige fagfolk inde over, så gør det en stor forskel for institutionens børn og deres familier, siger Lissi Lykkegaard.

Ro til at arbejde
Som noget nyt har de fire daginstitutioner, der ligger i Tingbjerg – herunder Månestrålen – besluttet at gå sammen i det, de kalder ”Fælles Indsats”. Projektet er startet i erkendelse af, at mange af de projekter som var tiltænkt området, var ukoordinerede, og ikke gav den ønskede effekt på børnenes trivsel og udvikling. – Nu er vi et team, der løfter i fællesskab, og vi har bundet os for fem år, lyder det fra klyngeleder Bjarne Nielsen, og opbakningen fra Pia Allerslev er klar.
– Lov mig, at I råber op, når vi så kommer rendende med alle mulige nye ideer og tiltag. Bed om arbejdsro, så ”Fælles Indsats” rent faktisk får mulighed for at lykkes. For vi politikere vil så meget hele tiden, at vi nogle gange glemmer at give jer ro til at gennemføre de mange gode tiltag, I allerede har i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top