AnnonceEr danskere mere konservative end amerikanere?
Da amerikanerne i sidste uge var i stemmeboksene, handlede det ikke kun om sammensætningen af den nye amerikanske Kongres. Ved folkeafstemninger i Washington DC og Oregon valgte et flertal af vælgerne nemlig at sige ja tak til at gøre det lovligt at besidde, indtage og dyrke mindre mængder hash til eget forbrug. Amerikanerne i de […]

Da amerikanerne i sidste uge var i stemmeboksene, handlede det ikke kun om sammensætningen af den nye amerikanske Kongres. Ved folkeafstemninger i Washington DC og Oregon valgte et flertal af vælgerne nemlig at sige ja tak til at gøre det lovligt at besidde, indtage og dyrke mindre mængder hash til eget forbrug. Amerikanerne i de to stater var – selv ved et midtvejsvalg med stor fremgang til Republikanerne – klar til et opgør med 20 års krig mod marihuana. Det tror jeg også, at danskerne er. For i Danmark lever vi hver dag med konsekvenserne af de bandekrige, som det kriminelle marked for hash skaber. I Danmark er du stadig kriminel, hvis du køber en joint, og du risikerer at miste dit kørekort og dit arbejde, hvis du ryger en joint om fredagen og kører i bil om tirsdagen. Lad os nu følge amerikanernes eksempel og lovliggøre hash. I første omgang som en forsøgsordning i København, og lad os så se effekterne af det. I den amerikanske stat Colorado, som var først med sin legalisering af hash til egen brug, ser man indtil videre gode effekter af legaliseringen. Den har afkriminaliseret en række borgere, som før måtte købe hash i smug, og det statslige hash-salg bidrager med væsentlige skatteindtægter – penge, som før var det økonomiske grundlag for bandekrige og kriminelle aktiviteter. Her kan man for alvor tale om win-win, så lad os nu se at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top