Annonce
Fra street til forening i Husum
Grand-Meeting-CPH.jpg
Fra den stiftende generalforsamling i Copenhagen Panna House. Foto: Frederik von Sperling.
Onsdag aften så en ny forening dagens lys i EnergiCenter Voldparken. En gruppe af unge street-spillere gik sammen og stiftede foreningen boldklubben Copenhagen Panna House, som ønsker at brede sporten ud i fællesskab til hele hovedstaden. Mantraet i streetsport har længe været selvorganisering, men nu begynder nogle miljøer at se foreningen som en mulighed for […]

Onsdag aften så en ny forening dagens lys i EnergiCenter Voldparken. En gruppe af unge street-spillere gik sammen og stiftede foreningen boldklubben Copenhagen Panna House, som ønsker at brede sporten ud i fællesskab til hele hovedstaden.
Mantraet i streetsport har længe været selvorganisering, men nu begynder nogle miljøer at se foreningen som en mulighed for at sikre fælleskabet en forankring og kontinuitet. – Vi kan ikke rigtigt se nogen bedre måder at samle os på og have en fælles platform for arbejdet med sporten og den energi, som ligger i street-fodbold hos os, udtaler medlem af den nye bestyrelse, og en af initiativtagerne, Kristoffer Liicht, 22 år.
Sammen med de øvrige ca. 25 fremmødte unge street-spillere, giver Kristoffer Liicht dermed et bud på, hvordan stærke fællesskaber kan formes i fremtiden. Men han understreger, at det er en moderne foreningsudgave, som skal til. Den nyvalgte bestyrelse havde derfor held til at få vedtaget et sæt vedtægter, som f.eks. indeholder muligheden for generalforsamlinger på facebook, og friske sprogbrugen op, så en generalforsamling nu hedder et ”Grand Meeting”.

– Man må give noget tilbage
En af de klassiske indvendinger mod den traditionelle forening har været kontingent-betalingen, ikke mindst på grund af de mange projektmidler til idrætten de senere år. En udvikling, som på visse områder har vænnet udøvere til gratis tiltag og store præmier m.m.. På den stiftende generalforsamling blev princippet bag et kontingent fremhævet som noget positivt og naturligt fordi ”man altid må give noget tilbage til fællesskabet”, som Suell Osmani, den nyvalgte formand for bestyrelsen udtrykte det.

Støtte fra DGI
Foreningen vil tilbyde faste street-træninger i Husum og på sigt også flere steder i hovedstaden og resten af landet. De næste skridt er en ansøgning om at blive godkendt som folkeoplysende forening hos Københavns Kommune, hvilket DGI Storkøbenhavn gerne bakker op om: – DGI Storkøbenhavn ser stadigt oftere, at forskellen mellem forening og selvorganiseret streetsport er ved at blive udvasket. Copenhagen Panna House er bare et enkelt eksempel på, hvordan unge tager foreningen til sig og giver den et frisk pust. Det er noget, som vi skal støtte stærkt op omkring, siger Mogens Kirkeby fra DGI Storkøbenhavn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top