Annonce
Hvad må skovens gæster tage med hjem?
COLOURBOX582281.jpg
Skoven kan være et skatkammer for både børn og voksne. Foto: Colourbox.
Lige nu bugner skovene med julepynt og indsamling i begrænset omfang til privat brug er tilladt

Mange familier har en tradition med at tage i skoven og samle ind til juledekorationer og anden julepynt. Nødder, bær, svampe, frø, kogler, blomster, urter, grene, kviste, mos og lav må indsamles i begrænset omfang og kun til privat brug. Kogler må dog kun tages fra skovbunden. Mens man kan færdes frit i statsskovene, skal man i private skove holde sig på vej og sti og må derfor kun indsamle hvad man kan nå derfra.
Man må ikke medtage pyntegrønt fra pyntegrøntbevoksninger, heller ikke grønt der ligger spredt på skovbunden. Det kan være lovligt at samle enkeltgrene op, hvis de ikke ligger i en pyntegrøntbevoksning.
Brænde eller juletræer må aldrig tages med hjem uden ejerens tilladelse. Det er heller ikke tilladt at klippe grene af nåletræer. I offentlige skove må man skære eller klippe grene af løvtræer, der er over 10 m høje.
Loven sætter ingen mængdegrænser for hvad ”begrænset omfang og kun til privat brug” er, men i statsskovene bruges som tommelfingerregel, at man må tage hvad man kan have i en plasticpose.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top