AnnonceKondens på indersiden af vinduerne?
Mange har problemer med dug på vinduerne. At lufte ud flere gange om dagen er det bedste middel mod dug eller kondens i vinduerne. Når der dannes kondens på indersiden af vinduerne, skyldes det typisk, at vinduerne ikke isolerer godt nok, kombineret med, at der ikke luftes tilstrækkeligt ud. Fugt i boligen stammer primært fra […]

Mange har problemer med dug på vinduerne. At lufte ud flere gange om dagen er det bedste middel mod dug eller kondens i vinduerne.
Når der dannes kondens på indersiden af vinduerne, skyldes det typisk, at vinduerne ikke isolerer godt nok, kombineret med, at der ikke luftes tilstrækkeligt ud. Fugt i boligen stammer primært fra beboerne – fra ånde og sved, madlavning, bad, planter, dyr m.v. Hvis man ikke sørger for at komme af med denne fugt, stiger den relative luftfugtighed i boligen, og derfor kommer der kondens på vinduerne.
Mange oplever, at kondens på vinduerne er et særligt vinter-fænomen, og det skyldes, at når temperaturerne falder udenfor om efteråret og vinteren, bliver ydervægge, vinduer, tag mv. også nedkølet. Og når bygningsdelene bliver nedkølet tilstrækkeligt, sker det ofte, at de indvendige overflader når under den dugpunktstemperatur, hvor fugten i luften fortættes.
(Kilde: Bolius)

Gode råd:
• Grundig udluftning med gennemtræk 2-3 gange om dagen af 5-10 minutter
• Brug emhætten, når du laver mad.
• Luk døren til badeværelset, når du er i bad.
• Hæng ikke tøj til tørre i boligen.
• Tilstop ikke udluftningsventiler i vinduer og ydervægge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top