AnnonceNu starter den store sparerunde – på strøm
K_benhavn-LUNIA-2-Kopi.jpg
Sådan kommer gadebelysningen i fremtiden til at se ud på de mindre veje i Brønshøj-Husum. Foto: Københavns Kommune.
I denne uge begynder udskiftningen af 20.000 ud af byens 44.000 gadelamper – og Brønshøj-Husum bliver den første bydel, kommunen sætter lys på

Fremtiden for København tegner lysere med den nye belysningsplan, som kommunen påbegynder udrulningen af nu. Energiforbruget og udledningen af CO2 mere end halveres, og samtidig vil københavnerne blive mere trygge på deres vej hjem om natten.
– København er godt på vej til at blive en af verdens mest moderne storbyer, hvor det er tilladt at lege med gadebelysningen. Fremover vil vi med et tryk på en knap kunne skrue op for lyset, når byen er indhyllet i morgentåge. Og vi vil kunne skabe en intim og hyggelig stemning, der giver københavnerne større lyst til at komme og købe ind i en af byens mange handelsgader, siger teknik- og miljøborgmester Morten Kabell.
Den nye belysningsplan omfatter hele København, hvor lidt under halvdelen af byens gadelamper vil være blevet skiftet ud inden udgangen af 2015. Men hver bydel får sin egen skræddersyede løsning, og det bliver beboerne i Brønshøj-Husum, der som de første kommer til at opleve et bedre og mere energibesparende lys.

Fra lysstofrør til LED
Det er nemlig i denne uge at de første spadestik er blevet taget i den nordvestlige del af bydelen for at få udskiftet ca. 2.100 lamper og lysmaster, som vil stå færdige i april 2015.
Det er de gamle lysstofrørslamper med lufthængte belysningskabler i gaderne, der bliver skiftet ud med nye, LED-amaturer med kabler i jorden. De fleste steder er kablerne allerede lagt i jorden i forbindelse med at DONG Energy har jordlagt de lufthængte forsyningsledninger. Den nye gadebelysning kan styres i lysstyrke ved hjælp af trådløst kommunikationsnet­værk, og lyssætningen kan indrettes efter byens behov.
Gadebelysningens nuværende dunkle orange skær skiftes også ud med et mere klart dagslyshvidt lys, som rammer vejen mere præcist, så det bliver lettere for bilister at se cyklister og forgængere.
Gadelamperne på de mindre veje i Brønshøj-Husums villaområder vil give et varmere hvidt lys, som skaber en tryg og hyggelig stemning, og disse gadelamper vil samtidig blive dæmpet til halvt niveau om natten.

Her starter kommunen udskiftningen af belysning
Arbejdet med at få udskiftet lamper og lysmaster i Brønshøj-Husum starter i området omkring Kagsvang og Brunevang, hvor der både skal graves kabler ned og sættes ny belysning, og i området omkring Vindingevej og Svogerslevvej. Her drejer det sig dog kun om en enkelt strækning, hvor der skal graves kabel ned, da det her ellers kun er belysningen, der skiftes. Her fra bevæger man sig videre til de andre områder i Brønshøj-Husum.

1 kommentar om “Nu starter den store sparerunde – på strøm”

  1. Ulrikke Estell Thomsen siger:

    Hej.

    Hvordan kan der være, at gadebelysning er tændt døgnet rundt ud for Fjenneslevvej ud for nr.20a & 20b?
    Mvh Ulrikke Estell Thomsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top