AnnonceUnge i skole som politikere
IMG_6186.jpg
Oli Badolo fra Utterslev Skole havde travlt med at holde styr på de mange gode forslag. Hurtigt fik han skrevet det ned og sat det hele op på væggen, så alle kunne følge med. Foto: Claus Andersen.
Skoleelever var i politisk kamp med de ”rigtige” politikere. I fem timer deltog eleverne i årets Ungepolitikerdag i Københavns Kommune

– Jeg synes, det er godt, kommunen laver denne dag, og engagerer sig i os unge, sagde Oli Badolo fra Utterslev Skole. Sammen med godt 70 andre elevrådsformænd fra de københavnske skoler havde han mandag i sidste uge indtaget Københavns Rådhus, for at lege/være politiker for en dag. Under overskriften ”Unges ønsker til forandringer til Københavns Kommunes tilbud” var der rundt om i de gamle historiske udvalgsværelser stor debat, da de tre temaer ”Skole”, ”Fritidstilbud” og ”Byliv” kom på dagsordenen i workshops.

Efterhånden blev de hvide vægge hurtigt dækket af gule og røde sedler med mange forslag til forbedringer eller forandringer på områder som folkeskolereformen, fritidsaktiviteter og hvordan kommunen kan komme i bedre dialog med de unge.

Unge har også en stemme
Efter et par timer blev alle samlet til fælles debat i Borgerrepræsentationssalen, hvor der var direkte konfrontation med fire medlemmer af Børne- og ungdomsudvalget, herunder borgmester Pia Allerslev (V). Resultaterne af gruppearbejdet skulle nemlig munde ud i nogle overordnede spørgsmål indenfor hvert tema, der skulle stilles til politikerne. Det førte til en god politisk debat og efter godt fem timer i demokratiets tegn på Københavns Rådhus kunne Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev konstatere:
– Det har været fedt at høre jeres gode og interessante ideer, dem tager vi til os. Selvom I endnu ikke har stemmeret, så har I en stemme og den lytter vi til. Det har været dejligt at se jeres kæmpe engagement i dag, sagde hun.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top