AnnonceKære mor og far – fremtiden kan rumme andet end en studenterhue
Som forældre er vores indflydelse på børnenes uddannelsesvalg kæmpestor. En undersøgelse fra Undervisningsministeriet viser, at familien har hjulpet 79 procent af eleverne meget eller noget i valget af uddannelse. Mens gymnasiet er kendt af de fleste, er erhvervsuddannelserne stadig ukendt land for rigtig mange unge og ikke mindst deres forældre. I hovedstadsregionen søger kun 14 […]

Som forældre er vores indflydelse på børnenes uddannelsesvalg kæmpestor. En undersøgelse fra Undervisningsministeriet viser, at familien har hjulpet 79 procent af eleverne meget eller noget i valget af uddannelse.
Mens gymnasiet er kendt af de fleste, er erhvervsuddannelserne stadig ukendt land for rigtig mange unge og ikke mindst deres forældre. I hovedstadsregionen søger kun 14 % ind på en erhvervsuddannelse efter grundskolen. Og det er ærgerligt, for mulighederne, når man står med et svendebrev i hånden, er rigtig mange. Både når det gælder muligheden for at videreuddanne sig og for at få et job med spændende arbejdsopgaver. Man kan tage en uddannelse som pædagogisk assistent. Her lærer man at bruge motorik, leg og kreativitet i det pædagogiske arbejde fx i børnehaver og i institutioner for børn med særlige behov. Eller man kan blive industriteknikker, hvor man lære at programmere og reparere kæmpestore skibsmotorer.
For mange er gymnasiet den helt rigtige vej til den videregående uddannelse, de drømmer om. For andre unge handler valget af gymnasiet mere om manglende kendskab til alternativerne – herunder erhvervsuddannelserne.
Så derfor skal opfordringen herfra lyde: Gå tættere på erhvervsuddannelserne og find ud af, hvad de rummer. For her bliver tømrere og murere uddannet, men også industriteknikere, mediegrafikere, social- og sundhedsassistenter, gastronomer, eventkoordinatorer og mange flere. Listen er meget længere, og fælles for dem alle er, at der er rigtigt gode muligheder for jobs, efteruddannelse og en god karriere.
Der bliver nemlig brug for faglært arbejdskraft i fremtiden. Alene i Københavns Kommune og i Region Hovedstaden har vi titusindvis af faglærte ansat – og vi får brug for endnu flere.
Er du blevet nysgerrig efter at finde ud af, hvad erhvervsuddannelserne er, så kom forbi Bella Center torsdag den 8. januar 2015, når 300 af landets dygtigste studerende bliver samlet til danmarksmesterskaberne i erhvervsuddannelser: DM i Skills.
Over tre dage skal de unge dyste inden for deres fag, mens mere end 50.000 besøgende kigger på. Derudover holder vi et særligt forældrearrangement under DM i Skills, hvor de unges uddannelsesvalg er på dagsordenen, og hvor man har mulighed for at blive meget klogere på erhvervsuddannelserne. Til forældreaftenen får vi desuden besøg af Mads Steffensen, som diskuterer uddannelses-dilemmaer sammen med et panel bestående af Mette Blomsterberg, Mattias Tesfaye og Stine Bosse.
Læs meget mere på www.genvej.nu
Håber, vi ses!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top