Annonce
Motion er sjovest sammen med andre
Motionist.jpg
Motion er godt – men skal tilpasses alder og formåen. Foto: Colourbox.
Nyt og gratis motionstilbud for borgere med demens i Brønshøj, Husum og Vanløse

I et samarbejde mellem Sundhedshuset i Vanløse (der også dækker Brønshøj-Husum) og Alzheimerforeningen tilbydes motion for borgere med demens. Holdet er primært rettet mod dem, som har fået en demensdiagnose indenfor et par år eller er ved at blive udredt for demens.
– Vi arbejder på, at motionsholdet både bliver et træningshold, og et forum hvor man får god mulighed for at socialisere med andre i samme situation. Træningsmåden kommer til at afhænge af, hvad instruktørerne og deltagerne i fællesskab finder ud af er godt. Det kan fx blive at gå en tur sammen. Der er også mulighed for at træne med motionscykler, bolde, håndvægte, balancetræning osv., siger lederen af Træningscenter Vanløse, Elsebeth Iversen.

Pårørende er også velkomne
Motionsholdet hjælpes af frivillige, som er blevet instrueret i træning og emnet hukommelsesbesvær. – Vi har fået henvendelser fra nogle fysioterapeutstuderende, som synes det kunne være interessant at arbejde med træning til borgere med demens. Mit håb er, at både yngre og ældre kunne interessere sig for at blive frivillig instruktør på holdet. Min erfaring er, at det giver en god dynamik, når man får noget til at fungere på tværs af alder, forklarer Mathias Parsbæk Skibdal fra Alzheimerforeningen.
Tilbuddet starter lørdag den 17. januar og foregår hver lørdag formiddag i Sundhedshuset i Vanløse. Det er gratis at deltage, og pårørende er også velkomne til at deltage i træningen. Der afholdes informationsmøde den 15. december, kl. 14-15.30 i Sundhedshus Vanløse, Indertoften 10, i lokale 38. Interesserede kan kontakte Mathias Skibdal på telefon 33 41 04 15.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top