Annonce
Opret så de ungdomsdomstole
Natten til fredag den 31. oktober blev den 65-årige taxachauffør Johnny Henriksen udsat for et afstumpet og brutalt overfald, da han blev gennembanket af to mænd, politiet beskriver som mellemøstligt udseende, på Herbergvejen i Brønshøj. Overfaldet var så voldsomt, at chaufføren efterfølgende døde. En meningsløs handling i sig selv. Men efterfølgende er det så kommet […]

Natten til fredag den 31. oktober blev den 65-årige taxachauffør Johnny Henriksen udsat for et afstumpet og brutalt overfald, da han blev gennembanket af to mænd, politiet beskriver som mellemøstligt udseende, på Herbergvejen i Brønshøj. Overfaldet var så voldsomt, at chaufføren efterfølgende døde.
En meningsløs handling i sig selv. Men efterfølgende er det så kommet frem, at en af de sigtede, en mand på 17 år, burde have siddet i fængsel i stedet for tilsyneladende at have deltaget i det voldsomme overfald. Den sigtede har nemlig adskillige misgerninger på samvittigheden blandt andet groft tyveri, som var begået kort før drabet på taxichaufføren.
Jeg har med baggrund i oplysningerne stillet spørgsmål til justitsminister Mette Frederiksen om hendes holdning til, at Østre Landsret løslod den 17-årige cirka en måned før han ifølge sigtelsen stod bag grusomhederne. Jeg vil bede justitsminister Mette Frederiksen oplyse, om det er holdbart, at håndteringen af sager foregår så slapt.
For mig at se har det nuværende system problemer med at håndtere den hårde kerne af unge kriminelle. DF har foreslået at sænke den kriminelle lavalder til 12 år. Desuden skal vi oprette ungdomsdomstole for 12- til 17-årige. Disse skal være specialiserede i at finde de mest hensigtsmæssige og passende sanktioner til de unge kriminelle.
Det er ganske enkelt nødvendigt at sætte ind med en tidligere indsats overfor de helt unge kriminelle, så man kan forhindre flere af disse i at bevæge sig ud ad en kriminel løbebane, som kan føre til sådanne tragiske resultater, som rammer uskyldige borgere her i landet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top