Annonce
Utraditionelt første spadestik på Brønshøj Skole
Brønshøj-Skole-08-49-14.jpg
Børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev ser på, mens overborgmester Frank Jensen med engagement svinger hammeren mod en bygning i skolegården, der nu skal rives ned. Foto: Kaj Bonne.
Spaden var skiftet ud med en hammer, da to borgmestre satte gang i tilbygninger på Brønshøj Skole for 130 mio. kr

Så er byggeriet på Brønshøj Skole for alvor sat i gang. Tirsdag i sidste uge var overborgmester Frank Jensen og børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev ude på skolen for at tage det første spadestik. Det er på baggrund af det voksende antal børn i Københavns kommune, at det er besluttet at skolen skal udvides. Med udvidelsen bliver der plads til 280 ekstra elever på skolen og 112 fritidspladser.
– Der kommer rigtig mange nye børn til København, og dem skal der være plads til, men det er også meningen, at tilbygningen til skolen skal være til gavn og glæde for beboerne i nærheden, sagde børne- og ungdomsborgmester Pia Allerslev og tilføjede, at hun glædede sig over de nye muligheder for bevægelse, som nybyggeriet også medfører.

En sammenhængende skole
Udvidelsen af Brønshøj Skole er udformet ud fra ønsket om at skabe en skole, hvor den eksisterende bygning hænger sammen med den nye tilbygning både funktionelt og arkitektonisk.
Den nye tilbygning udformes med respekt for skolens markante hovedbygning og de huse, der ligger i området. Tilbygningen bliver delvist nedgravet og med forbindelse til den eksisterende bygning under terræn. Fra terræn vil tilbygningen skyde op i fire separate bygninger, som fysisk hænger sammen under terræn. Ved at bygge på denne måde kommer der mulighed for at etablere en ny skolegård på taget. Desuden sikres det, at der fortsat er gode dagslysforhold i den eksisterende bygnings nederste plan.
Bygningen, der opføres til skolens nye afdeling, kommer til at have samme højde som husene omkring skolen. I den nye afdeling kommer der til at være indskoling og lokaler til fagområder som natur og teknik og musik. Desuden vil der også et område til EAT skolemad og hjemkundskab samt tre nye sale til idræt.

Trafikale forhold
Der er fokus på at minimere generne fra den øgede trafik i byggeperioden for elever, ansatte og de der bor omkring byggeriet. Derfor er der stillet strenge krav til både entreprenører og rådgivere på byggeriet. Hvordan forældre kan komme til og fra skolen under og efter byggeperioden bliver planlagt i samarbejde med de kommunale afdelinger Center for Trafik og Sikre Skoleveje.
De nye skolebygninger er efter planen klar til brug i sommeren 2016, dog kan fritidshjemmet tage imod nye børn allerede fra maj 2016.

1 kommentar om “Utraditionelt første spadestik på Brønshøj Skole”

  1. Christian siger:

    Tænk at man vælger at skrotte et af de sidste grønne arealer til fordel for en udbygning. Det er lidt latterligt.
    Det er sku ikke gennemtænkt, der er intet sted børnene kan være nu og den tilstødende legeplads er efterhånden helt ødelagt fordi flere 100 børn bruger den hver dag, ikke endgang græs kan vokse der.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top