AnnonceGodt nytår fra socialborgmester Jesper Christensen
I Brønshøj-Husum er vi efterhånden vant til, at folk har en mening om os og vores kvarter – også selvom de aldrig har været her selv. Det kan være lidt trættende. Men sådan er det måske, når man har hørt om noget i medierne. Ind i mellem kunne jeg godt ønske mig, at nogle af […]

I Brønshøj-Husum er vi efterhånden vant til, at folk har en mening om os og vores kvarter – også selvom de aldrig har været her selv. Det kan være lidt trættende. Men sådan er det måske, når man har hørt om noget i medierne. Ind i mellem kunne jeg godt ønske mig, at nogle af dem, der har en mening om os, kom herud og hilste på og så alt det, vi har gang i.
Vi har nemlig så mange spændende projekter og så meget engagement, som andre områder eller byer kunne lære noget af. Noget af det jeg er mest glad for er, at Energicenter Voldparken i 2014 for alvor slog rødder og viste sig som et langtidsholdbart og levedygtigt center. Med udgangspunkt i centeret knokler hundredevis af frivillige som besøgsvenner, natteravne, lektiehjælpere osv. osv. hver eneste dag (og aften!) for at løse kvarterets problemer.
Den bedste nyhed fra 2014 er, at det ser ud til at kvarterets positive udvikling har bidt sig fast. Både arbejdsløsheden og kriminaliteten falder stadig, og trygheden bliver ved med at stige. Sidste gang et af kvartererne i Brønshøj-Husum blev rusket rundt i medierne, blev det diskuteret, om man overhovedet kan bruge de statistikker til noget. Nogle mente, at det bare var kommunen og politiet, der brugte statistik til at dække over problemerne.
Det synes jeg er noget sludder, for folk herude KAN mærke forskel. Jeg kan i hvert fald fra min adresse i Tingbjerg, og når jeg taler med folk rundt omkring i foreninger, butikker, skoler og på gaden møder jeg heldigvis rigtigt mange, der er enige med mig. Det er hverken kommunens eller politiets fortjeneste. Det er jeres fortjeneste. Alle jer, der bor her og som tager ansvar for jeres nabo, jeres gade og jeres kvarter.
Det gør mig stolt af mit kvarter, og det gør mig fuld af optimisme for de kommende år!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top