Annonce
Dansepar fra Husum vandt DM
DM-i-standarddans.jpg
Hans Christian Leerberg Kogsbøll og Charlotte Winding Larsen fra Pejsegården vandt DM i standarddanse. Foto: Caroline Rytter Larsen.
Lokalt par vandt danmarksmesterskabet i standarddanse ved mesterskabsstævne i Køge

I forrige uge lykkedes det for det lokale dansepar Hans Christian Leerberg Kogsbøll og Charlotte Winding Larsen fra Pejsegården at vinde U21-danmarksmesterskabet i standarddanse. DM blev i år afholdt i Køge, så parret var geografisk set på sjællandsk hjemmebane. Sidste år blev de ligeledes danmarksmestre i latindanse, så titlen i standard var endnu én guldmedalje i rækken til det unge dygtige danske dansepar. Hans Christian og Charlotte har begge danset standard og latin, siden de var omkring tre år gamle. På dansegulvet har de dannet par i otte år. Parret støttes af Team Danmark og er dermed blandt de bedste atleter fra forskellige sportsgrene i Danmark. De repræsenterer Pejsegårdens Sportsdanserforening i Husum, hvor Britt Bendixen har danseskole, og de trænes blandt andre af de firedobbelte verdensmestre i 10-dans, Bjørn Bitsch og Ashli Williamson.

Rent dansk par
Det unge danmarksmestre er kun henholdsvis 19 og 20 år. Mange af danseparrene, som de konkurrerer med, er ofte sammensat af en dansk kvindelig danser og en mandlig danser fra eksempelvis Rusland eller et andet østeuropæisk land. Konkurrencen er derfor ekstrem hård, da den danske danseverden har et stort internationalt islæt. Men Christian og Charlotte har med deres unge alder en meget stor fremtid foran sig.
Hans Christian Leerberg Kogsbøll og Charlotte Winding Larssen har på vegne af Danmarks Sportsdanserforbund i løbet af de seneste tre år deltaget i både EM og VM, hvor de hvert år har været i semifinalerne og imellem de 12 bedste dansepar. Danseparrets bedste placering til dato var ved EM i Moldavien, hvor det blev til en 8. plads. De har netop deltaget i VM i standard i Vancouver i Canada, hvor det blev til en flot 11. plads. Det unge par danser ikke blot standard, men også latin. For tre uger siden deltog de i VM i 10 dans i Riga, hvor de ligeledes var i semifinalen blandt de 12 bedste par i verden.

I TV
Hans Christian og Charlotte kan i den kommende tid ses på DK4, som sender flere udsendelser fra DM i standard. De ses også ofte i diverse TV-reklamer for dans.
Det Team Danmark-støttede par har en meget lovende danse fremtid foran sig. De ønsker at nå helt til tops og træner derfor fem-seks timer om dagen, seks gange om ugen.
De er overbeviste om, at de med den rette træning og mentalitet, de rigtige coaches, den rette kost og en kondition ud over det sædvanlige vil nå til tops som elitedansere internationalt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top