Annonce
IS er ikke lig med Islam
Til-s.-4.jpg
Barwaqo Jama Hussein Foto: -
Terrorangrebet i Paris fylder meget i medierne og i Folketinget, hvor jeg i denne uge er i praktik hos Yildiz Akdogan(S). Når jeg tænder min computer, mit TV eller tjekker min mobil for nyheder, så konfronteres jeg med min religion. Det har sat en masse tanker i gang hos mig. Paris er blevet udsat for […]

Terrorangrebet i Paris fylder meget i medierne og i Folketinget, hvor jeg i denne uge er i praktik hos Yildiz Akdogan(S). Når jeg tænder min computer, mit TV eller tjekker min mobil for nyheder, så konfronteres jeg med min religion. Det har sat en masse tanker i gang hos mig.
Paris er blevet udsat for grusomheder. Uskyldige mennesker er blevet angrebet. Jeg er stadig skræmt ved tanken om, at terroristerne nu er kommet tættere på Danmark. Er vi de næste? Dette spørgsmål forfølger mig. Jeg tør ikke at tænke tanken til ende, fordi realiteten skræmmer mig. Jeg er ligeså utryg som alle andre omkring mig. Derfor berør det mig, når jeg som muslim oplever at blive skulet til en ekstra gang.
Der må ikke herske tvivl om, at vi muslimer er lige så forargede over terrorhandlingen som alle andre. Samtidig er vi bange for, at man vil hævne sig på os – alene af den grund, at vi er muslimer.
Islamisk Stat, som har taget ansvar for angrebet, har intet med islam at gøre. I koranen står der, at man ikke må dræbe. IS har altså intet belæg for at dræbe i Islams navn. Deres brutalitet hører ikke til nogle steder. Heller ikke i islam. Jeg forstår ikke, hvorfor man sætter lighedstegn ved islam og IS’ handlinger. Som muslim vil jeg ikke sammenlignes med dem, såvel som kristne, ikke vil sammenlignes med Anders Breivik. Jeg væmmes, når min religion bliver synonym for terror.
Kan det virkelig være rigtigt, at en 16-årig muslimsk pige skal gå rundt med disse bekymringer?

1 kommentar om “IS er ikke lig med Islam”

  1. Asma Barre siger:

    jeg er ene med
    for jeg føler tryk i alle steder
    As jeg mine Islam og alt det kommetar der kommer i medierner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top