Annonce
Misvisende kritik
Lars Weiss slynger om sig med kritik af Dansk Folkeparti i et indlæg her i avisen. Det, der optager ham mest, er fordelingen af statens kulturkroner mellem hovedstaden og provisen. Han påstår, at jeg er ”mundlam” om det spørgsmål, men det er ikke korrekt. Tværtimod har jeg udtalt mig om dette adskillige gange for nylig. […]

Lars Weiss slynger om sig med kritik af Dansk Folkeparti i et indlæg her i avisen. Det, der optager ham mest, er fordelingen af statens kulturkroner mellem hovedstaden og provisen. Han påstår, at jeg er ”mundlam” om det spørgsmål, men det er ikke korrekt. Tværtimod har jeg udtalt mig om dette adskillige gange for nylig.
Jeg mener ikke, at vejen frem er at styrke provinsen ved at svække hoved­staden. Bl.a. fordi en del af de kulturelle aktiviteter i København faktisk kommer det øvrige Danmark til gode. Min foretrukne model er derfor, at kulturtilbuddene i provinsen får ekstra midler i takt med, at der bliver råderum til det.
Samtidig støtter jeg, at der bliver omfordelt i de tilfælde, hvor der er tale om ubegrundede geografiske forskelle. Når kunstmuseer i Jylland f.eks. mener, at der går urimeligt mange statslige midler til museer som Louisiana og Arken, så skal den kritik da tages alvorligt og diskuteres. Det handler overhovedet ikke om at være ”anti-københavnsk”, som Lars Weiss skriver, men om at statens kulturkroner skal fordeles på en rimelig måde. Weiss påstår derudover, at Dansk Folkeparti bare vil gøre som regeringen og tilbagerulle hele planloven, så det er slut med at bygge billige boliger. Men heller ikke det er korrekt. Det, vi vil lave om, er kommuners ret til at gøre krav på en del af en grund, som så falder i værdi til skade for grundejeren. Det kan vi ikke se det retfærdige i.
Derfor vil vi hellere give kommuner ret til at købe grunde og stille dem til rådighed for almene boligselskaber, der så kan bygge til rimelige priser. Vi vil altså have andre elementer ind i loven, der giver kommunerne nye redskaber. Og derfor er vi heller ikke ligeglade med at sikre billige boliger i København, som Lars Weiss mere end antyder. Tværtimod.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top