Annonce
Veteraner indstilles til årets idrætspris
Veterantennis.jpg
Vinderne af NM i veterantennis for +50 Peter Biltoft, Steen Elsborg og Thomas S. Petersen. Foto: Privat.
Tennisspillere fra Arbejdernes Tennis Klub vandt NM i Helsinki

Arbejdernes Tennis Klub (ATK) har bedt undertegnede om at fremsende indstilling til årets Idrætspris 2015. En opgave jeg med det samme sagde ja til. Som tidligere formand er det dejligt at få en sådan ad hoc opgave. Danske Tennis Veteraner var til NM i tennis i Helsinki fra 30. oktober til 1. november i år.
DTV udtog spillere til flere kategorier, og ATK fik tre spillere udtaget i kategori +50, og for første gang var det tre spillere fra samme klub, der var udtaget til landsholdet. ATKs spillere var: Peter Biltoft, Steen Elsborg og Thomas S. Petersen.
Efter en sikker 3-0 sejr over Norge skulle ATK/Danmark i finalen møde Sverige, der havde slået Finland.
Som sædvanlig stiller Sverige altid i stærkeste opstilling med spillere fra deres gyldne årgang, hvor for eksempel Edberg, Wilander og Pernfors huserede. Frederik Vaern, tidligere nr. 250 på verdensranglisten, var med på det svenske hold. Indendørsmester de seneste to år, Henrik Blomberg, var ligeledes på holdet.
Vores tre spillere viste stærk moral og formåede at vinde den afgørende double i to sæt, selv om de var bagud 1-4 i 1. Dermed vandt ATK/Danmark finalen med 2-1 og blev således nordiske mestre i veterantennis i kategori +50.
Resultatet viser, at ATK favner bredt. Klubben har da også hold i alle divisionsrækker for herrer – både indendørs og udendørs.
Resultatet viser også, at idræt kan dyrkes på konkurrenceplan i alle aldre. Michael Mortensen, tidligere landstræner i Dansk Tennis Forbund, der også på et tidspunkt har været træner i ATK, udtalte fuld respekt for vort hold. Som han skrev i referatet, var man blevet meget inspireret over den ”professionelle” tilgang til mesterskabet ved at tage af sted i god tid for forberede sig optimalt.

På vegne af ATK
Henning Poulsen
Tidligere formand for ATK

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top