Annonce
Lad os løse fælles udfordringer sammen
Når danskerne den 3. december skal til stemmeurnerne om retsforbeholdet, anbefaler SF at stemme ja. Det gør vi, fordi vi tror på, at grænseoverskridende problemer nu en gang løses bedst i fællesskab. Ved at stemme ja sikrer vi, at Danmark ikke ryger ud af det fælleseuropæiske politisamarbejde Europol, som dansk politi i dag aktivt er […]

Når danskerne den 3. december skal til stemmeurnerne om retsforbeholdet, anbefaler SF at stemme ja. Det gør vi, fordi vi tror på, at grænseoverskridende problemer nu en gang løses bedst i fællesskab.
Ved at stemme ja sikrer vi, at Danmark ikke ryger ud af det fælleseuropæiske politisamarbejde Europol, som dansk politi i dag aktivt er en del af i kampen mod organiseret kriminalitet. Samtidig opnår borgere i Danmark – særligt de svageste – flere rettigheder, hvis vi stemmer ja. Det gælder eksempelvis beskyttelse af voldsramte kvinder og børns rettigheder i skilsmissesager over grænser.
Lad mig nævne nogle af de områder, hvor det for SF er vigtigt, at vi styrker samarbejdet.
Kvindehandel kender ingen grænser, og mange kvinder kommer til Danmark og tvinges til prostitution af udenlandske bagmænd. I EU kan vi bekæmpe kvindehandlen med skrap lovgivning overfor bagmændene og hjælp til de ofre, som kommer hertil under tvang.
Sammen i EU sikrer vi langt mere smidige skilsmissesager og ikke mindst, at der tages udgangspunkt i barnets tarv, så børn ikke bliver taberne, når far og mor ikke kan enes om forældremyndigheden og bor i hvert sit land.
Et rekordstort antal flygtninge fra krigen i Syrien fortsætter med at ankomme til Europa. Jeg mener ikke, at grænsebomme og nationale løsninger er svaret. Stemmer vi ja, sender vi et signal om, at vi vil finde solidariske løsninger sammen om en mere fair fordeling af de flygtninge, som kommer til Europa. Samtidig går vi fra deltagelse uden indflydelse til deltagelse med indflydelse på en række områder af EU’s flygtningepolitik ved at gå med i tilvalgsordningen.
Endelig vil et ja til folkeafstemningen om retsforbeholdet styrke fagforeningerne i deres kamp mod virksomheder, som bevidst gemmer sig bag grænseskel for at slippe uden om fagforeningernes bøder og for at bryde overenskomster.
Vi har netop fået en tilvalgsordning, hvor vi kan vælge til og fra mellem de forskellige EU-love, der behandles. De andre EU-lande kan således ikke trumfe en ordning igennem, som vi er imod.
Der er derfor mange fordele ved at stemme ja d. 3. december.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top