Annonce
Abetræet fældet
abetræ.jpg
Foto: Martin Nielsen
Abetræet har prydet vores afdeling og Brønshøj i årtier og har i kraft af sin størrelse, symmetriske form og det faktum at det har produceret kogler været ganske unikt. Desværre måtte vi fornyligt sige farvel til beboeren, Fru Jespersen, i Pilevangen 11. Hun blev 93 år gammel, og bestyrelsen i afdelingen skulle ikke have meget […]

Abetræet har prydet vores afdeling og Brønshøj i årtier og har i kraft af sin størrelse, symmetriske form og det faktum at det har produceret kogler været ganske unikt. Desværre måtte vi fornyligt sige farvel til beboeren, Fru Jespersen, i Pilevangen 11. Hun blev 93 år gammel, og bestyrelsen i afdelingen skulle ikke have meget betænkningstid før de så deres snit til at fælde træet!!!
Argumentationen for at fælde træet er, at det ikke overholdt haveordenen i afdelingen og dispensationen for træet fulgte med beboeren og dermed bortgik sammen med beboeren. Det er ganske rigtigt, at der findes en haveorden i afdelingen, der påpeger at træer ikke må overstige 3 meter i højden. Denne haveorden bliver dog virkelig gradbøjet rundt omkring i afdelingen inklusiv af bestyrelsen selv. Ingen andre træer er blevet fældet ved fraflytninger eller dødsfald selvom de også har været over 3 meter. Yderligere syntes jeg det er dybt respektløst overfor en trofast beboer, der har boet i afdelingen mere end 50 år, straks at fælde hendes hjertebarn så snart hun dør.
Jeg har tidligere siddet i bestyrelsen i afdelingen og arbejdede faktisk for at komme af med denne fastsatte højde for træer. Netop af frygt for dette og andre træer i afdelingen, og fordi jeg mener sådanne regler hurtigt kan give anledning til millimeterdemokrati. Træer bør have lov at pryde så længe de ikke er til fare eller generer andre beboere uanset størrelse. Hvorfor alle de regler!

Mange venlige hilsner
Biolog, Martin Nielsen
Tjørnevangen 22, AAB afd. 20
2700 Brønshøj.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Brønshøj-Husum Avis
www.bha.dk
Top