AnnonceTak for besøget – kom venligst ikke igen
Bellahøj og omegn har i weekenden været værter for endnu et års Historic Grand Prix. To dages intensivt racerløb gennem Københavns gader. Det lyder folkeligt og umiddelbart som en fest. Endda en familiefest – som der står i reklamen! Med til festen hører to dages intensiv motorstøj fra 8:30 morgen til kl. 19. En hel […]

Bellahøj og omegn har i weekenden været værter for endnu et års Historic Grand Prix. To dages intensivt racerløb gennem Københavns gader. Det lyder folkeligt og umiddelbart som en fest. Endda en familiefest – som der står i reklamen!
Med til festen hører to dages intensiv motorstøj fra 8:30 morgen til kl. 19. En hel weekend hvor man, uanset om man vil det eller ej, tager del. Men hvad man ikke kan blive fri for, kan man jo så tage til sig – tænkte jeg. Så kan man fejre med, kippe lidt med flaget og dele entusiasters begejstring. Men hele arrangementet er hermetisk lukket af og pakket ind i cementblokke. Så festen er ikke en fest, man som en del af byen, kan tage del i. Det er en lukket fest for veteranbilernes venner og for deltagere, der betaler minimum 320 kr. for en dag.
Den såkaldte familiefest er åbenbart en lukket fest. Det ligger jo alle frit for at holde lukkede fester. Men det undrer at det i så fald skal ske midt i byen og ligge så mange mennesker til last. Ud over støjgener fylder bilerne bydelen med benzin-os fra de gamle benzinslugere og en infrastruktur der er ramt i op til 5 dage.
København er vært for mange slags begivenheder. Det er skønt og det er en del af livet i byen. At man deler med hinanden. Bellahøj og omegn er en mangfoldig bydel, hvor vi er gode til at give plads og dele med hinanden. Men det er som om at vi denne weekend har delt, uden at få noget igen. At vi har lagt scener til, for en udsøgt skare der med benzin i blodet, har haft en fantastisk weekend. At gæsterne så ydermere overskrider programmet søndag aften med en time, så aftenroen denne sommeraften først sænker sig omkring kl. 20, giver følelsen af at værtsrollen er udspillet og hverken lillefinger eller hånd er tilbage.
Jeg glæder mig over at løbet er forbi og vi får vores bydel tilbage. Og jeg indstiller oprigtigt til at man rykker festen til mere velegnede rammer til næste år. Hvor lukkede fester kan holdes, uden at værterne går tomhændede hjem.
Kirsten Birk Olsen
Hjortholms Alle 38
NV

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Top